Nieuws

HomeNieuws

Nieuws

Update maatregelen wegens COVID-19 vanaf 29 oktober 2021

ANTWERP HOTEL ASSOCIATION

Antwerp Hotel Association volgt de maatregelen opgelegd door de Nationale Veiligheidsraad om een verdere verspreiding van het coronavirus te beperken en de risicogroepen te beschermen. Wij geven jou graag een overzicht van deze maatregelen en doen al het nodige om   een gezonde, extra stralende stad met je te kunnen delen. 

Wat is het coronavirus?
Eind 2019 brak in China een nieuw coronavirus (Covid-19) uit. Intussen bereikte het virus ook ons land. De Belgische gezondheidsautoriteiten doen er alles aan om ieders gezondheid te beschermen. Je vindt alle info over het virus op https://www.info-coronavirus.be/.

Kan ik Antwerpen nog bezoeken?
Antwerpen zelf heeft geen inreisverbod, de stad bezoeken kan dus maar hou met volgende maatregelen rekening.

Check de richtlijnen van je eigen land om te bekijken er een reisverbod naar België is.

Horeca, handelszaken en culturele en sportieve activiteiten zijn geopend, hetzij met enkele beperkingen :

  • Er werden regels vastgelegd die het mogelijk maken om vrij en veilig te reizen binnen de Europese Unie, zoals de invoering van het Europees digitaal coronacertificaat. Verder wordt het Passenger Location Form behouden, en is er mogelijkheid tot een financiële tegemoetkoming voor PCR-testen. Het volledige overzicht van al deze maatregelen vind je hier.
  • Vanaf 29 oktober 2021 geldt een mondmaskerplicht vanaf 12 jaar in alle winkels, winkelcentra, zorginstellingen, publiek toegankelijke ruimtes van bedrijven, overheidsgebouwen, gerechtsgebouwen, Inrichtingen voor culturele, feestelijke, sportieve, recreatieve activiteiten, waaronder schouwburgen, concertzalen, cinema’s, musea, indoor pret- en themaparken, indoor fitnesscentra en sportcentra, bibliotheken, spelotheken en mediatheken

 

  • Hotels, restaurants en cafés zijn enkel toegankelijk mist een controle van het Covid safe Ticket. 

 

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer functioneert normaal. De overheid vraagt wel om het gebruik te beperken tot noodzakelijke verplaatsingen en noodzakelijke momenten, liefst buiten de piekuren en extra te letten op basishygiëne. Mondmaskerplicht bestaat op bussen, trams, treinen, veerboten en in de voetgangers- en fietserstunnels.

Cruises
Cruiseschepen mogen aanmeren en bevoorraad worden maar niet ontschepen, passagiers mogen dus niet van boord gaan.

Waar moet ik op letten?
Let extra op hygiëne: mondmasker steeds dragen in gebouwen, hotels en winkels alsook op drukbezochte straten, handen wassen met zeep, hoesten en niezen in je elleboog, niet kussen, geen handen geven, afstand houden en als je je ziek voelt, thuis blijven.

Updates dienstverlening stad Antwerpen
Via dit artikel kan je steeds de meest recente updates over de dienstverlening in de stad volgen.  Op de stedelijke website en testcentrum Antwerpen Centraal Station kan men terecht voor PCR-test of antigeen-tests.
Veelgestelde vragen vind je hier.  

Antwerp Hotel Association
Het team van AHA blijft op post om op al uw vragen te antwoorden. Site-visits en kennismakingsbezoeken worden tijdelijk geannuleerd, maar we horen graag wat we na deze periode voor u kunnen betekenen. Bent u door deze nieuwe maatregelen op zoek naar een oplossing voor uw verblijf, aarzel niet om ons te contacteren.

Vragen?
Heb je nog vragen? Je kan steeds terecht bij ons via email: info@antwerphotelassociation.be

 

 

Activiteitenkalender 2021

  • Donderdag 18 maart 2021 : digitale bierdegustatie voor leden om 16u
  • Dinsdag 30 maart 2021 : hybride ledenvergadering om 15u
  • Vrijdag 25 juni 2021 : GM-lunch in Fiera
  • Donderdag 16 september 2021: zomerborrel voor leden en sponsors
  • Dinsdag 16 november 2021 : AHA-ledenvergadering

Lage Emissie Zone (LEZ)

De ganse binnenstad van Antwerpse is een lage-emissiezone (LEZ).
Voertuigen met een buitenlandse nummerplaat (uitgezonder Nederland) moeten zich binnen de 24u registreren op
https://lez.antwerpen.be/?Taal=NL

 

01/06/2011 - Antwerpse hotels verenigen zich in Antwerp Hotel Association

Antwerpse hotels verenigen zich in Antwerp Hotel Association

Antwerp Hotel Association vzw (kortweg AHA) is opgericht in 2011 met als doel de Antwerpse hotels te verenigen in één organisatie met een professionele uitstraling om zo Antwerpen als verblijfsbestemming te promoten. 

Niet alleen toeristen houden van het ruime culturele aanbod, de diverse shopping mogelijkheden en de lekkere gastronomische keuken, ook zakenlui vinden steeds meer hun weg naar ’t Stad. De Antwerpse hotels vonden het dan ook hoog tijd om de handen in elkaar te slaan en zich te verenigen in één associatie: Antwerp Hotel Association vzw. Met deze vereniging willen de Antwerpse hotels zichzelf promoten, het imago van de Antwerpse hotellerie in een positiever daglicht stellen en een aanspreekpunt zijn voor iedereen die de Antwerpse hotels nodig heeft. Kortom, één groot pluspunt voor de stad Antwerpen, zijn hotels én de hotelgasten.